Barcelona brengt Cruijff, Gaudí, Picasso, terrasjes en markten samen

Barcelona is een wereldstad. Ze heeft behalve veel kunst en cultuur ook de Nederlandse sportliefhebber veel te bieden. Bezongen door Freddy Mercury en Montserrat Caballé en verrijkt door Johan Cruijff. De hier genoemde 5 bezienswaardigheden mag je niet overslaan.  

Kunst van Picasso

Barcelona staat bekend om haar prachtige bezienswaardigheden. Camp Nou voor de voetballiefhebbers, het Picasso museum voor de liefhebbers van kunst en cultuur. Een museum van drie verdiepingen met meer dan 4300 kunstwerken van schilder Pablo Picasso. De beroemde schilder schreef zich op zijn veertiende in aan de Barcelonese Academie voor Schone Kunsten. De rest is historie.

Kunst van Gaudí

Meer cultuur tref je door de stad middels de vele gebouwen die Gaudí ontworpen heeft. Het Casa Milà mag je niet overslaan. En bijzonder stukje architectuur. Het is een appartementengebouw vlakbij het bekende Parc Güell. De golvende buitenkant is al bijzonder, maar binnen het gebouw tref je fresco’s en pleinen die net zo expressief zijn. Bijzonder detail: het gebouw is nooit afgemaakt vanwege een conflict met de opdrachtgever.

Voor de voetballiefhebbers

Het voetbalstadion van Barcelona, Camp Nou is een veel bezochte plek. Zeker door Nederlanders. Voetballiefhebbers zullen het stadion tijdens een citytrip naar Barcelona niet overslaan. En wat te denken van het bijwonen van El Clásico, een wedstrijd van aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid.

Standbeeld van Cruijff

Als je als voetballiefhebber de stad bezoekt, mag je eenvoudigweg ook het standbeeld van Johan Cruijff niet overslaan. FC Barcelona schonk de stad het beeld vanwege Johans verdiensten voor de club waar hij lange tijd speelde en trainer was. Het was oud-voorzitter Agusti Montal Costa die Cruijff in 1973 naar de stad haalde. Het beeld heeft een plek in het nieuwe Camp Nou.

Ook de naam van Cruijff wordt hier vereeuwigd nu het nieuwe stadion de naam Estadi Johan Cruijff draagt. Dit stadion wordt met name gebruikt door jeugdelftallen en het tweede van FC Barcelona.

Barna en Barça

Wist je trouwens dat Barcelona de grootste stad van Catalonië is. Het is een prachtige en zeker ook veel bezongen stad die bij menigeen tot de verbeelding spreekt. Het ligt prachtig aan de Middellandse zee en op een krappe tweehonderd kilometer van de Pyreneeën. Verwar overigens de afkorting van de stadsnaam niet met de voetbalclub. Barça verwijst naar de voetbalclub, de stad heet Barna.

Terrasbezoek

De stad ligt op een plateau dat omringd wordt door bergketen Sera de Collserola. Het maakt het klimaat heerlijk want temperaturen van bijna zestien graden in de maand maart, nodigen al uit voor een terrasbezoek. Tot eind november kun je die heerlijke temperaturen verwachten. Barcelona heeft een mediterraan klimaat. Het warmste is het in juli en augustus.

Versmarkt

Er is meer, zoals de versmarkt Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Het is de grootste en bekende versmarkt van Spanje, ook veel bezocht door toeristen. Het is een echte aanrader. Je kunt er terecht voor verse vis, Catalaanse worst, ham, kaas, fruit, snoep. Je kijkt je ogen uit en de geuren komen je van alle kanten tegemoet.

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top