close
  • donderdag 20 juni
Vakantie en reizen

Een uitstapje naar Rotterdam

Een uitstapje naar Rotterdam

Amsterdam mag dan wel de populairste en grootste stad zijn van Nederland, ook het kleinere neefje gelegen in het zuiden mag er zijn. Rotterdam is ondertussen een prachtige stad geworden, terwijl het tevens zeer modern is geworden. Hieronder kunt u vinden wat er zoal te doen is in de tweede stad van Nederland. Uitgebreidere informatie valt te lezen op de site Things To Do In Amsterdam. 

De haven van Rotterdam

Denkt u aan Rotterdam, dan zal de haven waarschijnlijk al snel door uw gedachten schieten. Het is lange tijd de grootste haven ter wereld geweest, al werd het in 2004 voorbijgestreefd door meerdere Aziatische soortgenoten. Desondanks is de haven in Rotterdam nog altijd immens en biedt het werkgelegenheid aan bijna 300 duizend mensen. In Rotterdam worden meerdere boottochten aangeboden, waardoor u een perfect beeld krijgt van de haven en haar omvang. 

De Markthal

Sinds 2014 is in Rotterdam tevens de Markthal te vinden, wat een overdekte markt is. Het is een opvallend gebouw, waarin ook nog eens 228 appartementen zijn gevestigd. Desondanks staat de Markthal voornamelijk bekend als een winkelcomplex, waarvoor bijna vijfduizend vierkante meter is gebruikt. Bovendien herbergt de Markthal nog veel horecagelegenheden. Dit alles maakt het een perfect voorbeeld van hoe winkelen, wonen en lekker eten en drinken gecombineerd kan worden. Zeker een aanrader, al is het al om de speciale architectuur van binnen en van buiten. 

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland en is gevestigd in Rotterdam. Sinds 1855 is het park al open, waarbij het destijds een tuin was speciaal voor watervogels en fazanten. In 1940 werd Diergaarde Blijdorp geraakt door de bommen, waarbij het park zwaar beschadigd werd. Tevens overleefden veel dieren de aanslag niet, terwijl anderen ontsnapten. Een zebra liep bijvoorbeeld door een winkelstraat, terwijl zeeleeuwen een duik namen in de singels. Later dat jaar werd de nieuwe dierentuin geopend, waarvan de bouw voor de bommen al was begonnen. 

Euromast

Rotterdam is tevens de locatie voor de hoogste toren van Nederland dat toegankelijk is voor het publiek. De Euromast is namelijk gevestigd in Rotterdam, wat een immense 185 meter hoog is. Door middel van een glazen lift kunnen bezoekers op 180 meter hoogte komen. Tevens kunnen waaghalzen van de Euromast abseilen of tokkelen. Bovendien kunt u andere speciale ervaringen meemaken in de Euromast, zoals dineren op 96 meter hoogte of overnachten in de toren op 112 meter hoogte in het hotel. 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook