Lekker onder een kleedje op de bank dit najaar met deze tv-programma’s

Hoewel we deze wisselvallige zomer wel wat goede televisie hadden kunnen gebruiken, moesten we het ook dit tv-seizoen voornamelijk doen met de streamingdiensten en herhalingen op de buis. Maar dat maakt het aankomend televisieseizoen alleen nog maar extra leuk! Hieronder lees je waar jij je alvast op kunt verheugen, en wanneer en hoe laat je dan klaar moet zitten met je thee en chocolade of biertje en chips.

De verhalen in Hello Goodbye zijn intenser dan ooit
vanaf woensdag 6 oktober om 21.35 uur op NPO 1

Het format is inmiddels bij de meeste mensen wel bekend; presentator Joris Linssen gaat op Schiphol in gesprek met mensen die iemand komen ophalen of wegbrengen. Door zijn manier van vragen stellen levert dat vaak bijzondere en ontroerende verhalen op. En hoewel het format ongewijzigd is, zal dit seizoen toch anders zijn dan voorgaande seizoenen, doordat de wereld ook zo anders is. De presentator geeft zelf ook aan dat de verhalen dit seizoen nog intenser leken. Herenigingen zijn heftiger omdat mensen elkaar door de pandemie al zo lang niet konden zien of aanraken. Wij zijn er zeker van dat we ook bij dit seizoen, dat vanavond begint met de eerste van vier nieuwe afleveringen, de zakdoeken wel klaar mogen leggen.

Welke BN’ers worden dit seizoen geportretteerd bij Sterren op het Doek?
vanaf zaterdag 23 oktober om 20.35 op NPO 2

De kunstenaars halen hun kwasten weer tevoorschijn en presentator Özcan (Eus) Akyol staat weer in de startblokken om met zijn verrassende manier van interviewen mooie gesprekken tot stand te brengen en deelnemers diepe zielenroerselen te ontlokken. En uiteraard is het moment suprême natuurlijk altijd weer de onthulling van de verschillende portretten, en de vraag welke gaat de BN’er kiezen? De eerste twee deelnemers zijn al bekend en toch verrassend te noemen. Cabaretier en programmamaker Arjen Lubach, die normaal gesproken nooit aan dit soort programma’s meedoet maar op aanraden van zijn vriendin ja zei tegen Sterren op het Doek, trapt het seizoen af, gevolgd door Johan Derksen, die zichzelf een cultuurbarbaar noemt die musea liever overslaat. Heb je nou altijd al een levensgroot portret van Johan of Arjen boven je bed of bank willen hebben dan kun je na de uitzending bieden op de twee overgebleven doeken. De opbrengst van die schilderijen gaat naar een door de BN’er gekozen goed doel.

 

De jacht op de mol is geopend in Wie is de mol seizoen 22
vanaf zaterdag 1 januari 2022 om 20.30 uur op NPO 1

Haal je molboekjes maar vast tevoorschijn want het duurt niet lang meer en dan gaat het nieuwe seizoen van WIDM van start! Zaterdag 28 augustus werden de deelnemers van dit populaire programma al bekend gemaakt tijdens een unieke livestream waarbij de kijkers live vragen konden stellen aan hun potentiële mol. Echte molloten wisten dit allemaal natuurlijk allang, maar vanaf 1 januari gaat de zoektocht naar die slinkse saboteur weer van start. Dit keer zijn er opvallend genoeg niet tien kandidaten, zoals gebruikelijk, maar elf; Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma gaan de strijd met elkaar aan om de mol te ontmaskeren en zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot, al is er natuurlijk één kandidaat/mol die er alles aan gaat doen om dat te voorkomen.  Wil jij je zoektocht alvast starten of heb je vermoedens maar wil je die bevestigen? Kijk dan op de website van Wie is de Mol om alles te lezen over de kandidaten.

 

Geniet van een betoverend Nederland met Jochem in de Wolken
vanaf vrijdag 15 oktober om 21.30 uur op NPO 1

Een ballonvaart met de enthousiaste en humoristische komiek Jochem Myjer moet wel een bijzondere vlucht worden. De gepassioneerde natuurliefhebber en vogelaar bevindt zich voor deze vierdelige natuurserie letterlijk en figuurlijk in de wolken, wanneer hij met verrekijker in de aanslag in een luchtballon over de mooiste Nederlandse natuurgebieden vaart. Dit programma levert niet alleen prachtige beelden op, maar hopelijk ook een hernieuwde waardering voor onze natuur en een grotere bewustwording dat we hier met zijn allen zuinig op moeten zijn. Vaar jij vanaf vrijdag 15 oktober met Jochem mee over Friesland en het Waddengebied, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal?

Tim en Nicolaas lopen stage in de psychiatrie voor 100 dagen in je hoofd
Vanaf donderdag 21 oktober om 20.55 op NPO 3

De wachtlijsten voor psychische of psychiatrische hulp worden steeds langer en begrip voor ‘verwarde mensen’ is vaak nog altijd ver te zoeken. Wanneer het ‘niet goed gaat in je hoofd’ is dat zelfs in deze moderne tijden nog steeds een taboe. Tim den Besten en Nicolaas Veul lopen in de zesdelige documentaireserie stage bij de GGZ, om meer inzicht te krijgen in de wereld van cliënten met psychiatrische problemen en om te ontdekken wat gek nou eigenlijk is, en waarom we dat zo gek vinden.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top