close
  • dinsdag 30 november
Algemeen

Miljoenen extra voor culturele hoofdstad Leeuwarden

Miljoenen extra voor culturele hoofdstad Leeuwarden

Leeuwarden en de provincie Friesland trekken samen ruim 7,5 miljoen euro extra uit als de Friese plaats volgend jaar culturele hoofdstad van Europa is. De overheden denken dat het evenement anders niet rendabel is.

De organisatoren krijgen voor alle culturele evenementen minder geld binnen dan verwacht en er kan niet extra bezuinigd worden op de programmering. Een deel van het extra geld wordt in een waarborgfonds gestopt. Daarmee worden financiële tegenvallers opgevangen.

De gemeente en de provincie nemen de regie van enkele projecten over. De overheden gaan ook helpen bij de zoektocht naar sponsors en fondsen.

Programmering
Volgens wethouder Sjoerd Feitsma van Leeuwarden worden het extra geld gegeven met het oog op een succesvolle programmering. Hij zei dat het ook moet bijdragen aan de uitstraling van de stad en de regio in en na 2018.

De organisatie reageert opgelucht. “Wij zijn zeer ingenomen met deze voorstellen van de colleges van provincie en gemeente. Hiermee zetten wij een belangrijke stap naar een bijzonder en betekenisvol jaar”, zegt financieel directeur Johan Bonnema tegen Omrop Fryslân.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook