close
  • vrijdag 16 april
Kunst en Cultuur

Musea in Zuid-Holland: dit zijn de populairste

Musea in Zuid-Holland: dit zijn de populairste

Ben jij een kunst- of cultuurliefhebber in hart en nieren? Dan kun je vast geen genoeg krijgen van het bezoeken van musea, want dit is de perfecte plek om de mooiste kunst en cultuur te kunnen bewonderen. Ben jij benieuwd naar de populairste musea in de provincie Zuid-Holland? Wij zetten ze voor je op een rij!

Mauritshuis

Als je een kunstliefhebber bent, kun je deze zeker op je to-do list zetten: het Mauritshuis. Dit museum staat bekend om het beste van het beste van de Nederlandse schilderkust uit de Gouden Eeuw. Als je deze wereldberoemde collectie wilt bewonderen, kun je naar Den Haag gaan. Dit museum is namelijk gelegen in het hartje van deze stad. Als je een bezoekje brengt aan dit museum, kun je de beste meesterwerken bewonderen. Aan welke schilders je hierbij kunt denken? Denk maar eens aan Johannes Vermeer of Rembrandt.

Escher in het Paleis

We blijven nog even bij Den Haag, want dit museum hoort ook zeker in dit rijtje thuis: Escher in het Paleis. Dit kunstmuseum was vroeger een werkpaleis, maar tegenwoordig een museum voor kunstwerken van Nederlands beroemdste graficus: M.C. Escher. Met zijn meesterlijke werken weet hij iedereen te boeien. Het museum bestaat uit zo’n 130 werken, dus je kunt hier genoeg bewonderen. Het is daarom zeker de moeite waard om dit museum te bezoeken.

Maritiem Museum

Een museum dat ook zeker leuk is om eens te bezoeken, is het Maritiem Museum in Rotterdam. Het museum is gevestigd in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Op historische schepen en kranen krijg je de kans om meer te weten te komen over de wereldhaven Rotterdam. Dit museum heeft alles te maken met de historie van de havenstad Rotterdam, maar je komt ook veel te weten over het heden. Je kunt naar de meest interessante verhalen luisteren, topstukken bewonderen of meedoen aan leuke activiteiten. Voor zowel jong als oud is dit ontzettend leuk om te bezoeken. Zou je graag in de buurt willen parkeren? Dan kun je dat regelen via Parkeren Rotterdam. Je bent op deze manier verzekerd van een parkeerplaats in de buurt, wat heel handig is.

Het Rijksmuseum van Oudheden

Een populair museum is Zuid-Holland is ook het Rijksmuseum van Oudheden. Dit museum is gevestigd in de stad Leiden. Dit museum is vooral heel leuk om te bezoeken als je archeologie interessant vindt, want in dit museum kun je dit bewonderen. Zo kun je genieten van een collectie die bestaat uit voorwerpen gerelateerd aan het oude Egypte. Niet alleen het Oude Egypte komt in dit museum voorbij, ook bijvoorbeeld het Nabije Oosten, het vroege Nederland en de Klassieke wereld. Van mummies en grafvondsten tot beelden van Romeinse Keizers: je kunt het hier allemaal verwachten. Je zult jezelf in dit museum dan ook niet snel vervelen, want er zijn meer dan 80.000 objecten te bewonderen. Als jij dol bent op musea, is dit daarom echt een aanrader.

Als jij graag musea bezoekt, zijn bovenstaande musea zeker aan te raden. Echter zijn er natuurlijk nog veel meer andere leuke musea in deze provincie. In Zuid-Holland kun je als kunst- of cultuurliefhebber hoe dan ook terecht!

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook