Schilder Friesland: waarom kiezen voor winterschilder?

Allereerst is het misschien handig om te weten wat winterschilder is. In de winter is er voor schilders over het algemeen minder werk. Dit komt omdat buiten schilderen vaak geen optie is door het weer. De verf krijgt vaak geen tijd om goed te drogen, want voor je het weet is de volgende regenbui alweer in zicht. Schilders hebben hier wat op bedacht. Ze raden klanten aan binnen schilderwerk te bewaren voor de wintermaanden. Binnen schilderwerk kan immers het hele jaar doorgaan. De periodes kunnen wat verschillen maar over het algemeen krijg je van december t/m maart korting op al het binnen schilderwerk. Zoek je een winter schilder Friesland? Kijk dan online naar de mogelijkheden.

Wat kost een winter schilder Friesland?

En dan nu de grote vraag: wat kost een winter schilder Friesland? Kosten binnenschilderwerk liggen gemiddeld rond de 35 euro per uur. Dit is buiten de periode van de winterschilders. Binnen deze periode werken bedrijven gemiddeld met 10-15% korting op arbeidsuren. Er zijn zelfs bedrijven die bovenop deze korting werken met een tijdelijke btw-verlaging. In plaats van de standaard 21% btw betaal je dan slechts 9%. Kosten binnenschilderwerk kun je ook per m2 bereken. Dit gebeurt vaak als het gaat om een groter oppervlak. Bij gedetailleerd schilderwerk hanteren ze vaak wel prijs per uur. Gemiddeld kost sauswerk 12 euro per m2. Als je de muur of het plafon laat spuiten is het goedkoper, dan betaal je 6 euro per m2.

Wat zijn de voordelen van een winter schilder Friesland?

Naast de hoge kortingen heb je nog meer voordelen aan een winterschilder. Zoals al eerder benoemt zijn de wintermaanden een rustige periode voor schilders, hierdoor zijn ze snel beschikbaar. In de zomermaanden kan het nog wel eens voorkomen dat er grote wachtrijen ontstaan omdat het in die periode aantrekkelijker is om te gaan verbouwen. Naast snelle beschikbaarheid is er ook meer aandacht voor de klus. Kwaliteit staat bij een goed schilderbedrijf ten alle tijden hoog in het vaandel maar door het rustiger schema hoeven ze zich niet te haasten en kan er nog meer focus gelegd worden op de schilderklus. Een ander voordeel is dat je huis helemaal klaar is voor de zomer. Door in de winter je klus te laten doen kan je in de zomer genieten van een huis dat af is.

Zelf aan de slag

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je schilderwerk zelf te doen. Als je een beetje handig bent is dat vaak wel te doen. Bij het schilderen van grotere oppervlakten of gedetailleerd schilderwerk is het echter aan te raden dit over te laten aan een professional. Maar als je nou niet handig bent is het toch het allerbeste ten alle tijden een schilder in te huren. Het resultaat is beter en het werk is veel sneller klaar dan wanneer je het zelf zou doen. Je moet ten slotte wel dagelijks naar het schilderwerk kijken, en zeker voor de perfectionisten onder ons is het niet prettig als je oneffenheden ziet. Bovendien geeft het jou de gelegenheid je bezig te houden met dingen waar je je tijd liever aan besteedt. Want voor het huis klaar en ingericht is, heb je nog genoeg dingen uit te zoeken en samen te stellen.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top