close
  • zondag 25 juli
Zorg en Zekerheid

Vanmiddag lekker lunchen, maar zonder plastic

Vanmiddag lekker lunchen, maar zonder plastic

Vandaag ook lekker lunchen op het werk? Wie geen broodbakje mee heeft en gezegend is met een heuse bedrijfskantine kan het tegenkomen: kaas in plastic, plastic rietjes in de smoothies, yoghurtjes in plastic glaasjes, salade in een plastic bowl. 

Flinke berg plastic

Als je dat allemaal eens uitpakt, heb je een flinke berg plastic op je tafeltje liggen. Dat plastic moet allemaal weg. En dan bedoelen we niet op de vuilnishoop, maar echt weg. Het moet gewoon niet meer als verpakkingsmateriaal ingezet worden. 

Verpakkingsmateriaal verminderen

In het bedrijfsrestaurant van Unilever in Rotterdam doen ze momenteel een proef om al dat plastic weg te laten. Het heeft allemaal te maken met de klimaatwet. Het hergebruiken van materialen maakt daar deel vanuit en op alle mogelijke manieren kunnen we daar een steentje aan bijdragen. Ook door de hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal te verminderen. 

Dus moet ook de boter en de jam uit van die kleine cupjes, en schenken we in glazen of stenen mokken. Niet in plastic bekertjes. En wie een bordje warm eten wenst, check de appelmoes-verpakking. Let er vast op, als je straks gaat lunchen. 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook