close
  • donderdag 23 september
Vrije tijd

Wat er aan Netflix zo lekker is? Kijk dit!

Wat er aan Netflix zo lekker is? Kijk dit!

Als je het echt niet meer weet tijdens de vakantiedagen: Netflix. Achterover hangen, hapje en drankje binnen handbereik en je favoriete serie kijken of gewoon iets nieuws proberen. Pure ontspanning. Hier een aantal tips van onze redactie. 

Bonusfamiljen

Een Zweeds komedie-drama over een samengesteld gezin. Kortom; Ingewikkeld en complex. Hoe ga je met elkaar om, hoe ga je met exen om, hoe ga met nieuwe lovers om, en bovenal met de kinderen, veel kinderen. Het gaat vooral over Lisa en Patrik die hun eerste kinds samen verwachten. Beiden zijn eerder getrouwd geweest en hebben ook al ‘eigen’ kinderen. Dat worden dagelijks onmogelijke agenda’s, die nauwelijks met elkaar te combineren zijn. Kunst en vliegwerk dus.

La Mante

Een Franse thriller met een seriemoordenaar in de hoofdrol. Drie moorden komen overeen met de manier waarop een seriemoordenares dat 25 jaar eerder deed. Maar deze Jeanne Deber, de zogenoemde La Mante, zit in de gevangenis. Conclusie: er is een copycat aan het werk. Zelfs Jeanne zal de politie bijstaan deze moordenares te vinden, mits haar zoon hier aan mee mag werken. Bijzonder gegeven: hij is een undercover agent! Er zijn zes afleveringen te zien. 

Peaky Blinders

Een Britse historische dramaserie waar je wel even voor kunt gaan zitten. Het speelt zich af in de jaren twintig in Birmingham en gaat over een bende die daar de stad regeert.

Cillian Murphy speelt de rol van Thomas Shelby (foto), de leider van de Peaky Blinders. Hij heeft behoorlijke ambities. Seizoen vijf is momenteel in de maak, dus je hebt nog alle tijd om de eerste vier te gaan bekijken.

Het vervolg kun je dan volgend jaar zo oppakken. Het bijzondere is dat de serie is gebaseerd op een ware geschiedenis. De Peaky Blinders hebben werkelijk bestaan. 

Escape to the continent

Britten die hun heil zoeken in Frankrijk, Oostenrijk, Spanje of elders in Europa. Altijd heerlijk om zo’n huizenjacht te volgen. Het valt toch in de categorie: gluren bij de buren. Mensen die een nieuw leven willen opbouwen in een ander land, spreekt altijd tot de verbeelding. Waarom willen ze dat, hoe doen ze dat en vooral: redden ze het? Dat laatste is gissen, want hier gaat het slechts om de huizenjacht. Maar je kunt op je klompen aanvoelen wie er wel of niet echt gaan wonen. 

Wild Wild Country

Wild wild Country is een documentaireserie over de commune van Baghwan Shree Rajneesh (Osho). Hij predikte vrijheid en het afschudden van elk dogma. In de jaren zeventig en tachtig sloeg die gedachtegang enorm aan. Vooral bij goed opgeleiden, die het dan ook niet nalaten om naar Amerika te verkassen om zich aan te sluiten bij de gemeenschap. Zij werden sanyassin. De documentaire laat vooral zien hoe de commune en de oorspronkelijke bewoners van het kleine dorpje Antelope met elkaar in conflict raken. En we zien ook de excessen die zich op een gegeven moment voordoen op het gebied van seks, macht en hebzucht. Er is veel archiefmateriaal en je treft in de docu bijzondere interviews. 

The Team

Opnieuw een politieserie met een Scandinavisch tintje, maar hierbij zijn ook Belgische en Engelse agenten betrokken die samen het team vormen dat de internationale misdaad moet bestrijden. Bekende gezichten als de Deense Lars Mikkelsen (foto), de Duitse Jasmin Gerat en Belgische Veerle Beatens spelen de hoofdrollen. Het speelt zich onder andere af in Kopenhagen, Antwerpen en Berlijn. Natuurlijk staan de drie niet los van elkaar, ze delen een beladen verleden. De eerste serie was een groot succes. Kijken dus. (De tweede serie is vanaf eind deze maand op dvd te zien). 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook