close
  • maandag 29 november
Buitenleven

Zeven miljoen bloembollen bij Keukenhof

Zeven miljoen bloembollen bij Keukenhof

De voorbereidingen voor Keukenhof 2021 zijn in volle gang. Komende weken worden 7 miljoen bloembollen geplant in het park zodat bezoekers in de lente kunnen genieten van een kleurrijke showtuin.

Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van tien bollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor het bollenvak wilden creëren. Anno 2020 is Keukenhof is nog steeds het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteeltsector. Honderd hofleveranciers leveren hun mooiste assortiment bloembollen aan Keukenhof.

Videoreeks “Keukenhof achter de schermen

Keukenhof kon dit jaar niet open voor publiek maar was wel virtueel geopend. Ruim 23 miljoen mensen zagen de video’s van het park dat in bloei stond. In de reeks video’s ”Keukenhof achter de schermen” laat de bloemententoonstelling zien wat er moet gebeuren om te zorgen voor een kleurrijk park in het voorjaar.

Van het rooien van de bloembollen, het maken van de ontwerpen, gesprekken met de inzenders over het ontwerp, het sorteren en inspecteren van de 7 miljoen bloembollen tot het planten van de bloembollen in het park.

In deze video is te zien wat er gebeurt als de bloembollen binnenkomen bij Keukenhof.

Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Foto (C): De Keukenhof 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook