Bloedstollende spanning in de broeierige jaren ‘70 Netflix-serie The Serpent

Fan van true-crime en zin om jezelf lekker onder te dompelen in de nostalgie van de seventies? Dan is het hoog tijd om de acht zenuwslopend spannende afleveringen van de Netflix-hit serie The Serpent te kijken. In deze op feiten gebaseerde misdaadserie zien we hoe de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg seriemoordenaar Charles Sobhraj op de hielen zit.

Waar gaat The Serpent over?

In The Serpent volgen we het bizarre verhaal van seriemoordenaar Charles Sobhraj (gespeeld door acteur Tahar Rahim) die in de jaren zeventig op ongekend zieke en sluwe wijze toeristen en backpackers in Zuid-Azië drogeert en van zowel hun paspoorten als het leven berooft. Sobhraj, die ook onder allerlei andere aliassen bekend staat, maar zich met name als juwelier Alain Gauthier voordoet, manipuleert zijn slachtoffers samen met zijn geliefde Marie-Andrée Leclerc, of ‘Monique’ (gespeeld door Jenna Colemann). Doordat hij over zoveel valse paspoorten en verschillende gestolen identiteiten beschikt is het voor de autoriteiten bijna onmogelijk om hem te pakken, wat hem de bijnaam The Serpent oplevert. Een bijnaam die ook perfect past bij zijn uiterst glibberige uiterlijk en angstaanjagende karakter. Tussen 1975 en 1976 vermoordde hij ten minste twaalf mensen, maar de kans is erg groot dat hij in zijn leven nog veel meer slachtoffers gemaakt heeft.

Een serie met een Nederlands tintje

Niet alleen is The Serpent zo bloedstollend dat je na het kijken geen vingernagels meer over hebt, hij heeft ook nog een Nederlands tintje, want een van de hoofdrollen is weggelegd voor de, overigens Engelse acteur Billy Howle, die de rol van de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg vertolkt. Deze echte antiheld was in 1975 de Nederlandse Ambassade secretaris van Thailand, toen hij na de moord op twee Nederlandse toeristen zijn eigen zoektocht startte naar de moordenaar. Hij maakte er zijn levensmissie van Sobhraj achter de tralies te doen belanden.

 

Terug naar de jaren zeventig

Hoewel alleen het bloedstollende verhaal en de bepalende rol van een vasthoudende Nederlander al voldoende zijn om deze serie direct aan je kijklijstje toe te voegen, is het natuurlijk ook heerlijk om even helemaal in die fijne jaren zeventig te duiken met die strakke, wijde pijpen broeken, grote zonnebrillen en kanten kaftans gecombineerd met een broeierige sfeer, wierook en jaren zeventig muziek.

The Serpent kijk je via de streamingdienst Netflix.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top