close
  • donderdag 19 september
Recepten

Recept: courgettesoep met pesto

Recept: courgettesoep met pesto

Momenteel kan ik er bijna niet tegen eten: courgettes. Wie een eigen moestuin heeft herkent dit wel. Ze zijn eenvoudig te telen en een plant levert wel 25 tot 30 courgettes op. Meer dan genoeg! Maar geen stress, ik deel ze graag uit aan vrienden en familie, zodat iedereen van een heerlijk kommetje courgettesoep kan genieten.

Heb je zelf geen moestuin of ken je niemand met een courgetteoverschot ga dan gewoon naar de supermarkt, want in de zomer zijn ze lekker goedkoop. De soep is heerlijk voor bij de lunch, tussendoor of als voorafje bij het avondeten. Bovendien krijg je extra veel groenten binnen en is het hartstikke gezond. Een courgette bevat weinig calorieën, maar wel veel vezels. De groente is rijk aan vitamine A en C en zitten boordevol mineralen en antioxidanten. Bovendien schijnt het zo te zijn dat courgette goed is voor je ogen.

Het is een soep die je in handomdraai maakt. In deze variant voeg ik wat pesto toe, maar dankzij de neutrale smaak van courgette kan iedereen zijn eigen variant maken. Onderaan deze pagina geef ik nog een aantal tips. Maar nu eerst het basisrecept voor courgettesoep met pesto!

Ingrediënten voor twee personen:

Aan de slag:

Snipper een ui een teentje knoflook. Snij de twee courgettes in blokjes. Doe twee eetlepels olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook. Voeg daarna de courgette toe en bak drie tot vier minuten. Daarna kan de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer tien minuten koken. Voeg daarna de doperwten en de pesto toe en laat de soep zo’n vijf minuten koken. Daarna is het tijd om te pureren. Proef en breng de soep eventueel nog wat meer op smaak met zout en peper. Bij het serveren kan je een scheutje kookroom of een lepel crème fraîche toevoegen. De soep wordt hier lekker romig van.

Tips:

 

Geschreven door: Hillie Weistra

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook