close
  • vrijdag 16 april
Zorg en Zekerheid

Stuur eens een kerstkaart aan iemand die eenzaam is

Stuur eens een kerstkaart aan iemand die eenzaam is

Kerstkaarten versturen doen we steeds minder, maar daar mag wel wat verandering in komen. Vooral oudere mensen stellen het enorm op prijs. Iemand die aan je denkt en jou een kerstgroet doet, dat is enorm belangrijk. Via DWDD kun je iemand blij maken met een kerstkaart. Hoe dat zit, lees je hier.  

We sturen veel minder kaartjes naar elkaar dan vroeger. Terwijl een lief kaartje bij de post juist zo ontzettend leuk is en een gevoel van eenzaamheid kan verlichten. Dat die eenzaamheid groot is, daar hebben we al veel over geschreven. Eén op de vier ouderen voelt zich alleen en dat betekent dat in iedere straat wel iemand woont die eenzaam is. In de periode rond kerst is dat gevoel vaak nog sterker. De meeste mensen vieren kerst met vrienden en familie. Maar wat als er niemand langskomt en je bent zelf niet meer mobiel? Zo’n 200.000 ouderen zijn helemaal alleen met de feestdagen.

Yung DWDD

Kerstkaartactie

De Wereld Draait besteedde afgelopen donderdag aandacht aan dit onderwerp in het nieuwe onderdeel dat Yung DWDD heet. In dit item maken vier jonge talenten (Samya, Emma, Jurre en Sahil) video’s die gelinkt zijn aan de actualiteit. Op een speelse en eigen manier. Gister was het de beurt aan Jurre en die ging met een bloemetje langs bij een aantal ouderen. Bij oma Jeltje zette hij koffie, waarop ze zei “dat kon mijn man vroeger niet”. Ze was na 58 jaar huwelijk alleen. Meneer Torenstra toonde trots een foto met baby Jasper. Maar op de vraag van Jurre of hij wel eens eenzaam is, gaf hij aan zich heel vaak alleen en verdrietig te voelen. De derde mevrouw vertelde dat ze kerst vroeger altijd erg gezellig vond, maar dat het nu veel stiller was.

Het Nationaal Ouderenfonds en POSTNL organiseren al jaren samen een kerstkaartenactie. Jurre vroeg de ouderen hoe ze het zouden vinden om een kerstkaartje van iemand te krijgen. Het antwoord was unaniem positief en leverde de nodige vochtige ogen op. Het idee dat er iemand aan hen dacht, zouden ze alledrie fijn vinden. Yung DWDD deed dan ook de oproep om de kerstkaartactie te steunen.

Meedoen?

Wil jij meedoen? Schrijf dan zo snel mogelijk een mooie kerstgroet op een kaart en stuur die in een envelop naar:

De Wereld Draait Door

T.a.v. Yung DWDD Kerstkaart

Postbus 14745

1001 LE Amsterdam

Het is van tevoren niet duidelijk wie je kaartje zal ontvangen. Als je wilt kun je iets over jezelf vertellen op het kaartje, dat is persoonlijker en leuk voor de lezer. Meerdere kaartjes sturen mag ook, graag zelfs. Maar dan wel in één envelop.

Bekijk hier de uitzending.

 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook